Pilates Bergen - Treningsstudio med Pilatesmetoden

Pilates Bergen,
Strandgaten 10,
6. etg.,
5013 Bergen, Norge
Tlf.: 953 63 508
E-post: pilates@hotmail.no

Toppbilde 3
Hjem Om oss Om Pilates Vårt treningstilbud Priser Tider
Sertifiseringskurs Kontakt Bilder Artikler Linker
 

SidebildeOm Pilates

Josef Hubert Pilates (1880 - 1965)

Josef Pilates, født i 1880 nær Dusseldorf i Tyskland, var opprinnelig en sykelig og spinkel gutt. Det var frykten for tuberkulose som fikk ham til å begynne med trening og han ble fort opptatt av kropp og helse. Han drev med mange ulike former for trening, som stuping, boksing, bryting, turn, skisport etc. Han ble faktisk til slutt så atletisk at han sto modell for anatomiske plansjer.

Josef PilatesHan befant seg i England da første verdenskrig brøt ut, og ble i den anledning internert på Isle of Man. Her begynte han å prøve ut sine egne treningsmetoder på sine medintegrerte og hevdet selv at det var takket være dette at ikke en av dem ble rammet av den alvorlige influensaepedemien som herjet i 1918.

Etter krigen dro han tilbake til Tyskland hvor han for første gang kom i kontakt med dansens verden. Han begynte et samarbeid med Rudolf von Laban, som er best kjent som opphavsmannen bak det mest kjente notasjonssystem for dans (noe som tilsvarer noter for musikk). Pilates sine idèer viste seg å fungere godt i kombinasjon med dansetrening, og ble godt tatt i mot av danserne.

I 1926 dro han til New York hvor han åpnet sitt første studio, The Pilates Studio. Han delte adresse med New York City Ballet og studioet trakk fort til seg dansere herfra. Hans system skulle vise seg å være svært effektivt for dem, ikke minst til rehabilitering av skader og for å forebygge skader. Danserne ble rett og slett riktigere trent og fikk også mer ut av ballettklassene. Studioet trakk ikke bare til seg dansere, men også blandt kjendiser, skuespillere, musikere og idrettsutøvere ble studioet svært populært. Lenge var Pilatesmetoden en godt bevart hemmelighet blandt de rike og berømte, men er i dag den hurtigst voksende treningsformen i USA og Storbritannia.

[ Til toppen ]

 
Hjem - Om oss - Om Pilates - Vårt treningstilbud - Priser - Tider
Sertifiseringskurs - Kontakt - Bilder - Artikler - Linker
Pilates Bergen Pilates Bergen, Strandgaten 10, 6. etg., 5013 Bergen, Norge   Tlf.: 953 63 508
E-post: pilates@hotmail.no   URL: http://www.pilates.no
Webdesign: Morten B. Helland